lunes, 27 de febrero de 2012

OLIVES PICANTS. UNA NOVELA DE ANNA MONREAL.


Preparados, listos... y el 1 de marzo, YA.
Aparece la novela "Olives picants". Y lo anuncio con entusiasmo por dos razones: Primera, porque se trata de una muy buena primera novela de esta autora que, sin duda, nos sorprenderá con más. Y segunda razón... porque Anna Monreal ha sido mi alumna de novela en l'Escola d'Escritpura de l'Ateneu, justamente con esta obra que pronto podréis encontrar en las librerías y que mereció el Premio Odissea del Lector.


Una novela divertida, que sorprende por su sentido del humor pero, también, por una visión que trasciende lo aparentemente cotidiano para dar una lectura de la conducta humana, para diseccionarla y verla con la empatía propia tan solo de alguien que tiene una mirada sobre el mundo, una mirada que no juzga sino que observa, una mirada que se fija en detalles que muchas veces nos pasan desapercibidos y que encuentra el modo de narrarlas con esa naturalidad que únicamente proviene del trabajo bien hecho y de un proyecto literario sólido. Un proyecto que sienta sus bases con "Olives picants" pero que, no me cabe duda, continuará adelante con obras cada vez más ambiciosas.


Mi enhorabuena para Anna desde aquí.
Y para los que podáis apuntaros... la novela se presenta la tarde del 16 de marzo en Vilafranca del Penedés, en la sala de actos del Consell Comarcal (c/ Sant Julià, s/n) a las 20:00h. (La presentación irá a cargo de la autora, el editor y yo misma).

TEXTO DE LA CONTRA:
Olives picants
Premi El Lector de L’Odissea 2011 / El llibre que han triat cent lectors.


Olives picants és la primera novel·la d’Anna Monreal, una autora desacomplexada i mordaç, amb el do de l’observació i de l’humor.
_______________________________________________________

Anna Monreal va néixer a Barcelona el 1976. Viu a Tarragona, treballa d’economista. i és alumna de l’escola d’escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Lectora apassionada de Nabòkov, Tolstoi i Flaubert, s’ha divertit escrivint Olives picants, novel·la que va sorprendre gratament el Consell de Cent Lectors del Premi El Lector de L’Odissea.

9 comentarios:

Verba volant, scripta manent dijo...

La primera novela es un salto importante en la vida de un escritor, una señal con la que vives toda una vida :)

Lilith dijo...

Caram!! L'haurem de llegir!!

Flavia Company dijo...

artdeescriure:
Sin duda. Y es emocionante.

Lilith:
Sí, sí. Ya me diréis qué os ha parecido, :-)

Anónimo dijo...

Ya apuntaba maneras de pequeña en el cole, ojala sea el inicio de una exitosa carrera como escritora. Suerte!!! Me lo compro en cuanto salga publicado!!!

Flavia Company dijo...

Compañera/o de primaria de Anna:
Cuenta, cuenta en qué apuntaba maneras, jejejejeje. Qué bien. Seguro que te gusta. :-)

Laura Sorroche dijo...

Qué buena pinta! Ojalá tengas suerte, Anna.
La leeremos!

Carme dijo...

Acabo de leer el libro de Anna.Es un libro que engancha. Tema muy actual escrito con gran sentido del humor. Escritura impecable con un final que deja a la imaginación del lector. Felicidades Anna.

Anónimo dijo...

Olives picants, la primera novel•la d’Anna Monreal no decep. Els que hem tractat l’Anna la sabem reconèixer en la seva obra que té un estil clar, directe i sense tabús. Tanmateix, ha estat fantàstic descobrir la capacitat de l’Anna per recrear-se en el llenguatge, permetent al lector gaudir d’una qualitat narrativa molt suggerent i que es manté al llarg de tota la novel•la.
L’Anna crea uns personatges familiars que es guanyen al lector dels del primer moment. Ella entra a les seves vides i pensaments sense contemplacions i de vegades amb una certa cruesa, que sap alleugerir amb tocs d’humor, que tot i ser àcids desborden una gran humanitat. Les referències a la vida sexual dels personatges són continues i carregades d’humor, cinisme i erotisme.
Progressivament els personatges van adquirint personalitat i, és llavors, quan l’autora introduix un trencament en les seve vides, que fa que ni els protegonistes es reconeguin en els seus actes. El lector queda atrapat en una xarxa de sentiments, emocions i contradiccions que a poc a poc convergeixen cap a un final protagonitzat per una experiència vital d’un dels personatges que connectarà al lector amb la història i el permetrà participar en el destí final dels personatges.
Així, Olives pincant és una història humana amb ingredients d’humor que relativitzen la cruesa de la vida, però que no deixa als seus personatges a mans del destí sinó que els fa revelar-se, aprendre, viure i obrir-se portes a l’esperança.
Us convido a tots a llegir-lo i a passar una bona estona.
Anna, felicitats i espero la propera!!!
Valèria

Anónimo dijo...

Una novel·la interessant tot i que l'autora fa un abús de l'exageració i dels comparatius per fer-la humorística. La dissecció dels personatges està bé, però no hi ha guió o fil conductor i això acaba fent-la que sembli més aviat un recull. En general, però, està bé i és divertit. No l'he comprat, l'he agafat de la biblioteca.

Aquñi dejo mis artículos más recientes aparecidos en La Vanguardia. Espero que los disfruten. :-)