lunes, 11 de marzo de 2013

CONCURS DE MI MICRORELATS

 http://www.llegircruilla.cat/2013/03/concurs-de-microrelats-no-em-ratllis-per-a-aules-deso-i-batxillerat/

Concurs de microrelats “No em ratllis” per a aules d’ESO i Batxillerat

No us sembla un repte engrescador mostrar l’essència d’una història amb el mínim d’elements possible? És possible escriure un relat en unes 8 línies? Estem segurs que sí! Coincidint amb la publicació del nou llibre de microrrelats de Flavia Company, No em ratllis, posem en marxa un concurs de microrelats entre totes les aules d’ESO i Batxillerat que desitgin participar!
Com funciona el concurs?
Cada professor que desitgi que la seva classe participi en el concurs sol·licitarà als seus alumnes que, amb el pseudònim que cadascú triï, escriguin en llengua catalana un microrelat titulat “No em ratllis”, de 200 paraules d’extensió com a màxim, en el qual l’expressió “no em ratllis”, en sentit literal, sigui utilitzada almenys una vegada. Els microrelats solament podran ser presentats a concurs amb pseudònim.
El professor haurà de seleccionar un màxim de 10 microrelats de la seva aula perquè participin en el concurs, i enviar-los tots junts, havent identificat cada un amb el pseudònim del seu autor,  en un únic correu electrònic remès a info@llegircruilla.cat, posant en l’assumpte “Concurs de microrelats No em ratllis”; a més, el docent ressenyarà el seu nom i cognoms, centre al qual pertany, curs, província i telèfon de contacte.
Com s’escull el guanyador?
Hi ha tres categories de participació:
  1. Alumnes de 1r i 2n d’ESO.
  2. Alumnes de 3r i 4t d’ESO.
  3. Alumnes de 1r i 2n de Batxillerat.
Flavia Company seleccionarà el millor microrelat de cada categoria, i valorarà especialment la seva originalitat i creativitat.
I els premis?
En cada categoria, l’alumne autor del microrelat guanyador s’emportarà un e-reader i, el centre al qual pertanyi, un lot de llibres de Cruïlla per a la biblioteca del centre.
A més,  els microrelats guanyadors seran publicats en aquest bloc!
El veredicte es donarà a conèixer el 10 de juny de 2013.
Terminis de participació:
Podeu enviar els microrelats a info@llegircruilla.cat entre el 8 de març i el 15 de maig de 2013.
Animem totes les aules a participar!
Per més detalls, us recomanem consultar les Bases del Concurs de Microrelats.

No-em-ratllis

No em ratllis és un recull de 91 microrelats en cada un dels quals s’utilitza una frase feta en sentit literal, cosa que provoca efectes sorprenents. El sentit figurat de la frase s’explicita a sota el títol de la narració: així es pot llegir abans de començar la lectura i es pot “captar” aquest efecte sorprenent de l’ús distorsionat que se’n fa dins la narració.



Flavia Company 
Flavia Company (Buenos Aires, 1963) viu actualment a Barcelona. Traductora, crítica literària, periodista i gestora cultural, també és professora de microrelats de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, i imparteix classes de conte a la Universitat Pompeu Fabra. Té una llarga trajectòria com a novel·lista i la seva obra ha estat traduïda a diversos idiomes. Les seves últimes novel·les adreçades al públic adult són L’illa de l’última veritat i Que ningú no et salvi la vida.

No hay comentarios:

Aquñi dejo mis artículos más recientes aparecidos en La Vanguardia. Espero que los disfruten. :-)